OP 9 DECEMBER 1992 ben ik geboren in Breda. Ik was 2550 gram zwaar en 48 cm lang en ik ben het enige kind van Ilse Thomson en Jan Willem Roël. Tot mijn 4e heb ik in de buurt van Breda gewoond, in Hoeven. Daarna zijn wij verhuisd naar Apeldoorn.

MIJN VADER EN MOEDER gingen elk jaar op wintersport naar mijn tante, de zus van mijn moeder. Zij woont in de bergen van Zwitserland. Hier heb ik mijn eerste meters op de sneeuw gemaakt toen ik 3 jaar was. Mijn eerste ski’s waren Rossignol’s van 95 cm lang. De ski’s waar mijn neef (10 jaar ouder) en nicht (5 jaar ouder) ook op hebben leren skiën.

OP MIJN 7E WERD ik uitgenodigd voor een testdag van Skiteam Midden Nederland. Ik werd geselecteerd en sindsdien is skiën een groot onderdeel van mijn leven. Mijn eerste wedstrijd was het NK in Zauchensee in 2000. In het seizoen 2002 – 2003 ben ik gestopt met de wedstrijdsport. Na minder dan een jaar kwamen mijn ouders er achter dat ik het skiën heel erg miste en ik heb het skiën weer opgepakt bij Snowsports Academy Racing.

BIJ SNOWSPORTS ACADEMY RACING haalde ik voor het eerst op het podium. Tijdens de KidsCup in Snowplanet, Spaarnwoude haalde ik twee keer de 3e plaats. In de jaren bij Snowsports Academy Racing ben ik steeds serieuzer voor de sport gaan leven. Via het LOOT systeem kon ik vrijstelling van bepaalde vakken op school krijgen om te kunnen trainen. In het seizoen 2006 – 2007 haalde ik voor het eerst in de top 10 van een Internationale wedstrijd. In Andorra werd ik 5e op de Super-G, 6e op de Slalom en 7e bij de combi race.

HET SEIZOEN 08-09 was mijn eerste jaar in de Nationale Selectie van de Nederlandse Skivereniging. Sindsdien staat mijn hele leven in het teken van skiën. Ik heb ervoor gekozen om de laatste 2 jaar van de HAVO in 4 jaar af te ronden om meer tijd vrij te kunnen maken voor het skiën. De nationale titel op de reuzenslalom was het resultaat van het harde werken en het hoogte punt van het seizoen.

26-11-2010 IN LIVIGNO skiede ik mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Bij deze wedstrijd raakte ik helaas geblesseerd aan mijn knie en was ik uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Omdat ik toen aan het eerste jaar van de 5e klas HAVO was begonnen en niet meer zou skiën dat jaar, heb ik ervoor gekozen om toch in 1 jaar de 5e klas af te maken. Na één jaar revalidatie had ik weer nieuwe energie en een diploma op zak. In november van 2011 raakte ik helaas weer geblesseerd aan mijn knie. Er stond mij weer een revalidatie van 9 maanden te wachten en weer een seizoen zonder skiën.

HET SEIZOEN 2012- 2013 moet het jaar van mijn grote comeback worden. De NskiV geeft haar vertrouwen door mij weer op te nemen in de Nationale Selectie. Na 2 jaar afwezigheid is de motivatie groter dan ooit om er een mooi seizoen van te maken!